dinsdag 24 juli 2007

1e proefspelavond 090707

Het bordspel is nu in schetsfase met papier en karton, en wordt in een later stadium vormgegeven. Wat nu belangrijk is, is het uittesten van het spel, zodat spelstructuur, handleiding, spelregels en spelopdrachten duidelijk worden. Hiervoor worden een aantal testbijeenkomsten met bewoners en experts georganiseerd.In de volgende fase volgt de uitwerking van het virtuele spel, en het samenbrengen van het virtuele spel met het bordspel. De laatste fase is het koppelen van TAMTAM aan de Digitale Collectie.

9 juli 2007 van 19 – 22 uur zijn we te gast bij Katja en Eric in de Oosterdwarsstraat in de Oostwijk, Vlaardingen.
Spelers: Katja, Eric, Lia, Lars, Peter, Jochem, Eric van S. (verhinderd). Experts: Pieter (educatie en erfgoed), Bas en Hederik (grafisch ontwerpers). Spelleiders: Ineke en Jacqueline.

Het bordpel bestaat uit een plattegrond van de Oostwijk en 4 trajecten die afgelegd moeten worden: onderwerp – objecten – interpretatie – presentatie. Bij elk traject horen een aantal opdrachten. Het resultaat van alle 25 opdrachten wordt vastgelegd op verzamelstaten.
4 teams kunnen het spel spelen. Elk team bestaat uit een aantal bewoners, in een later stadium kiezen ze daar een aantal experts bij. Elk team kiest een verzamelonderwerp waar het een project van wil maken en krijgt een verzamelstaat waarop de stand wordt bijgehouden.

opdracht 1: kies een verzamelonderwerp

De hele wijk is onderdeel van het museum. Het spel helpt spelers museumdirecteur te zijn. De wijk blijft hetzelfde, maar het spel zorgt telkens voor een nieuwe betekenis. Dat is de waarde van het spel. Het kapitaal van een museum is dat je 'echte dingen' hebt. Echte verhalen, echte kunst, echte foto's.

Lia: tuinen
Vanuit Hollandse stadstuinen een onderzoek doen naar de typisch Oostwijkse tuin; bv bepaalde planten door de verzilte grond, of het gebruik van de tuin vroeger en nu.

Eric / plaatsvervanger Peter: dieren
Is er een typische Oostwijkse pissebed? of een inventarisatie van dieren binnen- en buitenshuis; of misschien toch de favoriete schijtplek katten in de wijk?

Katja: je 1e Oostwijkse kus
markeren van die 1e kus in de wijk en daarmee het hart van de wijk blootleggen

Jochem: Oostwijkse multiculti noise
Mars voor de oostwijk; lied uit het verleden? nieuw lied dat elk jaar gezongen wordt; volkslied van de oostwijk;
Oostwijkse multiculti noise zal leiden tot complete verbroedering